2015. április 13., hétfő

Költészet napja 2015

Ebben az éveben is meghívást kaptam a Tárnoki Lokálpatrióták  egyesülete és a Tárnoki Művelődési Ház és Könyvtár által megrendezett Költészet napi rendezvényre. Az esemény különlegessége számomra, hogy fiam Dominik is is kapott egy visszautasíthatatlan felkérést Boros Zoltán színművésztől közös alkotói munkára. A megtisztelő feladat az volt, hogy a művész úr előadásában hallható két gyönyörű novella közben Dominak improvizálni kellett. Az előadás megható pillanatokat tartogatott a hallgatóság számára.



A Tárnoki II.Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános iskola diákjai színesítették a programot, klasszikus és kortárs verseket szavaltak. A tárnoki poétákat Magyar András és én képviseltük. András megható versei és érzelmekkel teli előadása könnyeket csalt szemünkbe. Két versemet olvastam fel a tavaly elkészült Fordulj a fény felé című antológiából, amelyről felvétel is készült. Az utóbbi olvasható itt:

Költészet

Szavakba önteném, hogy láss
lelkem legmélyére,
véremmel 
rajzolom a betűket papírra,
érezd a fájdalmat, szám keserű ízét,
a forróságot testem izzó lángját.
Kezedbe adom a lényem, féktelen
táncot járó elmém szüleményét,
melyet a jövőnek emlékül hagyok,
hogy lásd a múltban is voltak,
tiszta gondolatok.

Az estébe nyúló rendezvény rengeteg élményt adott, zárásul Dominik zongorázott nekünk, és végezetül Dobos Erikával elénekeltük az Ősi ír áldás című művet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése