2012. november 9., péntek

Kedves Blogolvasók!




Ma volt életem első könyvbemutatója Nagykarácsonyban, amin társszerzőként vettem részt. Hatalmas élmény volt. A Mikulás Könyve című mesekönyv kívül-belül gyönyörű lett, több mint 300 mese közül választották ki az 54 számukra legtetszetősebb mesét. Így került a könyvbe az én mesém is Az önzetlen kisfiú címmel. Az illusztrációkat Eszes Hajnal készítette, képeitől válik a mesekönyv igazi élménnyé.

A Mikulás fesztivál megnyitójának keretén belül mutatták be az új mesekönyvet. A rendezvényen a sajtó képviselői is jelen voltak. Hamarosan látható lesz a televízióban a felvétel és a beszámoló olvasható lesz a Pannon Lapok Társaságának újságaiban.


                                                  A Mikulás könyv szerzői és a Télapó


Idézet a Zalai hírlap cikkéből : 
"A Pannon Lapok Társasága nemesebb küldetésre nem is vállalkozhatott volna advent közeledtével, mint egy, Mikulásról szóló meséket tartalmazó könyv kiadására. Olvasóink vetették papírra és osztották meg velünk a csodás történeteket, amelyek bizonyítják, a mai kusza, gyakran durva világunkban is élnek felnőttek, akik képesek voltak megőrizni lelkükben a gyermeki érzületet.
- A szellem számára a könyv megjelenése ünnep. A Mikulás könyvének megjelenése szinte törvényszerű volt az elmúlt évek tapasztalatai alapján. A PLT kétéves könyvkiadói múltja alatt hét szakácskönyvet és két mesés kötetet jelentetett meg. Már az első szakácskönyv nagy siker volt, utánnyomásokkal huszonötezer példányban kelt el - mondta Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztője a nagykarácsonyi Országos Mikulás Fesztivál nyitóünnepségének sajtótájékoztatóján, és bemutatta A Mikulás könyvét. 


A vén ajándékosztó az egyetlen mesealak, aki köztünk él, akivel találkozhatunk a karácsonyi ünnepek előtt. A mesekönyv gondolata fél évvel ezelőtt merült fel, és felhívásunk nyomán rövid idő alatt 300 mesét küldtek be olvasóink - többségük megjelent a színes képekkel gazdagon illusztrált kötetben.
- Dedikáltassák a könyvet a Mikulással - javasolta Elekes András. - Ez olyan pluszt jelent, amit sehol máshol nem lehet megvalósítani, mint itt, Nagykarácsonyban, a Mikulás otthonában."

                                                                                      -Én is dedikáltattam a Mikulással!-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése