2012. december 2., vasárnap

Kedves Blogolvasó!

Ma advent első vasárnapja van. A közelgő ünnep várakozása kezdi megtölteni szívünket. Jómagam egész évben nagyon szentimentális tudok lenni, ám a karácsony közeledtével úrrá lesz rajtam a szeretet. Sokan elmosolyodnak talán néha túl idillinek megfogalmazott verseimet olvasva, ám ha jobban belegondolunk,  a verseim általában a vágyaimat tükrözik. Kislányomnak szeretném azt tanítani, hogy a legnagyobb ajándék karácsonykor az, hogy az asztalt együtt üljük körbe ... aki ismer jól tudja miért.

Adeventi vásárok csalogatnak minket sok-sok földi jóval. Az elmúlt évben készült ez a kép, ami visszaidézi bennem a téli hangulatban töltött városi sétát családommal. Remélem hamarosan újra érezhetem a forralt bor fűszeres illatát. A mézeskalács készítésének örömét amit gyermekeim körében minden évben átélek. (Persze karácsony napjára már felfaljuk mindet!)

A Gaudium kórus tagjaként hétről hétre egyre izgatottabban várom az Adventi fellépést amelyre  2012. december 9.-én kerül majd sor a tárnoki Rózsafüzér Királynéja templomban. Gyönyörű dalokkal készülünk idén is, karácsonyi repertoárunkat bővítettük idén két új darabbal.
Először rendezik meg a tárnoki adventi vásárt a művelődési házban 2012. december 16.-án. A rendezvényem a Gaudium kórus is részt fog venni. Domi nagyon készül rá, mert lehetősége nyílik majd kísérni a kórust. A vásárról bővebb információért kattints ide!

Idén két karácsonyi antológiában is megjelennek verseim:
a Holnap Magazin ünnepi kötete lesz , a másik pedig  a Pólus Online Karácsonyi Meglepetés antológiája lesz.  Az alábbi linken rendelhető meg:

Karácsonyi Meglepetések Antológia 2012 megrendeléséhez kattints ide!

Hangulatfokozásként olvasd el versem, melyet munkám ihletett.  Karácsonyi fényekbe öltöztetjük az otthonokat...



Karácsonyi fény

Csillan a fény a fán,
Az ereszen jégcsap,
Csak tátom a szám,
Ha közeleg a nagy nap.

Ahogy este gyúl a fény,
A havas házakon,
Úgy ébred a remény,
Jő a várva várt napom.

A függöny is fényben,
A lelkem simogatja,
Elrendezem szépen,
Hogy minden szem láthassa.


Díszben áll a ház,
Az udvaron szarvas várja,
Világítva integet már,
A hóember barátja.

Az ünnep fénye jel,
Minden készen áll,
Már csak szeretet kell,
S a béke csendje száll.

Ha kedvet kaptál látogass el a karácsonyifények.hu oldalára, ahol karácsonyi hangulatba kerülhetsz a gyönyörű fénydekorációk láttán. Az oldalt ide kattintva érheted el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése