2016. április 12., kedd

Magyar Költészet Napja a Tárnoki Művelődési házban

Évek óta rendszeresen részt veszek a Tárnokon megrendezésre kerülő Költészet Napi rendezvényeken. Ez az idei egy kicsit különlegesebb volt számomra, mivel nem csupán verssel, hanem énekkel is készültem. A Gaudium kórus is fellépett a rendezvény első részében, amikor Bálint Imre Életöröm című kiállításának megnyitójára került sor. Bár kamara kórusként jelentünk meg kis létszámmal, a visszajelzések szerint így is sikerült élményt adnunk a megjelent vendégek és előadók számára. 



A kiállítás megnyitóján felléptek az IRKA Irodalomkedvelő Klub tagjai, akik saját illetve kedvenc verseiket szavalták vagy olvasták fel. Bálint Imre kiállítását az érdi Poly-Art alapítvány elnöke Somfai István nyitotta meg. A műsort zeneileg Ábel Csaba színesítette, aki gitáron játszott és énekelt. Miközben hallgattam a zenét, ámulatba ejtett. Egy szál gitár és egy énekhang hogyan képes úgy szólni, mintha egy egész zenekar játszana, betöltve a termet.
A program második felében Halmainé Tóth Gabriella volt a rendezvény házigazdája, aki József Attilára emlékezett életrajzán át Óda című verséig, amit Latinovits Zoltán előadásában hallgattunk meg felvételről. A tárnoki költők is színre léptek, először én, majd Táncosné Németh Györgyi végül Magyar András olvasta fel versét.


A Tárnoki Lokálpatrióták Kulturális Közhasznú Egyesületének jóvoltából idén is kaptak egy tábla csokit azok a bátor jelentkezők, akik verset olvastak fel. A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola szavalóversenyének győztesei is elmondhatták a közönségnek a megtanult versüket. Igazi élmény volt újra hallani, sokkal felszabadultabban szavaltak, mint a versenyen. Az óvodás korosztály is megörvendeztetett bennünket egy-egy mondókával. Csokit pedig felnőttként is öröm volt kapni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése