2015. június 6., szombat

Kórustalálkozó Diósdon

A Gaudium kórus meghívást kapott a diósdi Fidelio Kamarakórustól, a 2015 június 6.-án megrendezett kórustalálkozójára. A rendezvénynek a diósdi katolikus templom adott otthont, ami egy nagyon szépen felújított, remek akusztikával rendelkező épület. 
A koncerten a meghívó diósdi kóruson kívül a Kaposvári Zenekedvelők Kórusa is fellépett. A Fidelio Kamarakórus egy nappal a találkozó előtt elveszítette egyik tagját. A rendezvény hangulatát elhunyt kórustagjuknak ajánlották, akinek a templomban a fényképe mellett egy szál rózsa és egy gyertya állított emléket. 
Műsorunkat egyházi művekből állítottuk össze. A Hallelujah és az Esti ima című művek kiemelkedően nagy sikert arattak, a közönség vastapssal fejezte ki elismerését. Közös műként az Esti dalt énekelte a három kórus együtt a Kaposvári Zenekedvelők kórusa karvezetőjének vezénylésével. A műsor után nagyon sok dicséretet kaptunk.A találkozó ezzel még nem ért véget. A templomból átsétáltunk a hangulatos diósdi tájházba, aminek hűse kimondottan jól esett a nyári nagy melegben. A házigazda kórus különböző harapnivalóval, és innivalóval vendégelt meg bennünket. A finom falatok után a kórusok közösen énekeltek világi és egyházi műveket egyaránt. A hangulat barátságos és emelkedett lett, hisz az énekléssel azonnal megtaláltuk a „közös hangot”. A jó társaságban az idő is gyorsabban telt, a kottáink megosztása után mind azzal a reménnyel tértünk haza, hogy ennek a találkozásnak legyen folytatása.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése