2015. június 30., kedd

Nyaralás 2015

Csodás napokat hagyok magam mögött! Ahogy itt a parton elmélkedem, és a köveken csobban a víz! A Balaton part gyönyörűsége engem is magával ragad. Valamiféle nyers boldogságérzet szállt meg, és a nyugalom. A hattyú ringatózik a vízen, reméli van nálam pár jó falat, de hiába... csak a vámpíros könyvem van nálam (a True blood 11. része!), és a napolaj. Egyik sem az amire ő vágyna. 
Balatonföldváron töltöttük ezt a pár napot a családdal, ettünk, ittunk, játszottunk sokat. Hogy miért fontos ez? Egyszer azt olvastam valahol " a család aki együtt játszik, az együtt is marad!" hát ezért. Úgy készültem nem lesz strand idő, ezért egyéb programot kerestem.Találtam Földváron egy játékot, "Keresd a nyomokat" címmel. Ingyenes játék, a Turinform iroda készítette. A játék során fel lehet térképezni a hely minden gyönyörűségét, látnivalóját. Egy történetet mesél el a helyi hírességekkel, kicsit Cluedo szerű, mivel gyilkosság történik és nekünk ki kell találni ki tette, miért, hol és mivel. A nyomokat a látnivalóknál kell keresni, ehhez egy leírás ad segítséget. Izgalmas volt, és még a kamasz fiamat is sikerült rávennem erre a játékra. Megfejtésünkért apró ajándékot is kaptunk a Turinformtól! (Köszönjük szépen!) Valóban eljutottunk olyan helyekre is amerre nem vitt volna utunk.
Minden napra jutott valami program. Kaladpark Zamárdiban, élményfürdőzés Siófokon, vacsora élő zene mellett Földváron, utolsó nap strandolás a Balaton partján, és rengeteg vidám közös pillanat és játék.
Feltöltődve térek vissza a hétköznapokba, de most még magamba szívom a pillanatot...

Régi versem : 
Balaton

Oly távol a nyár, melegségre vágyva,
Gondolok az elmúlt csillagfényes nyárra,
Elém tárul, ahogy csillog már a tavon,
A naplemente, mit átölel a gyönyörű Balaton.

Csillogó színek, édes táncát járva,
Kortalan legyintenek ők a külvilágra,
Öröklétük biztos, míg lenyugszik a nap,
Nincs náluk tisztább, szabadabb.

Lágy hullámok fodroznak a kavicsos parton,
Egy meleg kövön ülve némán hallgatom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése